Zoran Jakovljević

Datum rodjenja: 17. 9. 1959.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 17. 9. 1959.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Mesto:

Rođen je u Valjevu 1959. godine.

Na Građevinskom fakultetu u Beogradu diplomirao je 1988. godine na odseku za betonske konstrukcije.

Odmah po završetku studija, kao stipendista, zaposlio se u građevinskom preduzeću „Jablanica“ iz Valjeva, gde je prošao put od inženjera pripravnika na gradilištu, do funkcije glavnog inženjera operative. 

Tokom 1993. godine prešao je u DP „Valjevo plan“ gde se bavio projektovanjem, nadzorom, tehničkim prijemima i veštačenjem za potrebe Opštine Valjevo. U periodu od 1995. do 1998. godine radio je u kompaniji „Jugodrvo“, između ostalog i kao rukovodilac projekta u Novokuznjecku u Rusiji, a zatim u preduzeću „Farman engineering“, kao rukovodilac projekta u Moskvi, na objektima banke „SBS agro“.

U toku njegovog angažmana u Moskvi, DP „Valjevo plan“ se transformisalo u JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“, gde po povratku radi kao viši stručni saradnik za poslove nadzora. Od februara 1999. godine do 2001. godine obavljao je funkciju pomoćnika direktora u sektoru za komunalno-tehničke poslove.

U toku 2000. i 2001. godine opština Valjevo ga je angažovala kao ovlašćeno lice za tendersku dokumentaciju na izboru i pripremi projekata, kojima se učestvovalo na konkursima Evropske unije, a u okviru projekata „Schools for Democratic Serbia“ i „Towns for Democracy“. Projekat je uspešno realizovan.

Od juna 2001. godine obavlja posao direktora „Direkcije za izgradnju Kolubarskog okruga pogođenog zemljotresom“, koja se bavi vođenjem investicija i izgradnjom objekata svih vrsta (individualnih, stambenih, javnih i infrastrukturnih).

Posle izbora 2008. godine izabran je za gradonačelnika Valjeva i tu se zadržao naredne četiri godine. Nakon lokalnih izbora 2012. postao je odbornik u Skupštini grada.