Pomoć bolnici doktora Stojkovića

Državna sekretarka Ministarstva zdravlja o pomoći države bolnici za vantelesnu oplodnju u Leskovcu. (Politika, 30. 04. 2008. godine)
„Mi želimo da proširimo taj projekat, da što više mladih ljudi može na teret države da ostvari svoje biološko pravo. I ova specijalna bolnica će već narednih dana podneti zahtev da uđe u taj program, a dr Stojković je garant njenog uspeha.“

Posle tri godine rada u klinici za vantelesnu oplodnju dr Miodraga Stojkovića od steriliteta je lečeno 1.200 žena, a kroz bolnicu je prošlo 3.150 bračnih parova. Uprkos uspešnom radu, klinika prema rečima dr Stojkovića nije dobila obećanu pomoć jer „republička komisija dve godine odbija zahteve bolnice da se nađe na listi za vantelesnu oplodnju koju finansira država“. (Beta, 28. 5. 2011. godine)

„Članovi te komisije se zapravo nalaze u sukobu interesa jer svako od njih je vlasnik ili suvlasnik klinike za vantelesnu oplodnju, ili radi za privatnu ili državnu kliniku koja se bavi time. Ispada da sami sebi dodeljuju posao.“

dr Miodrag Stojković, Beta, 28. 05. 2011. godine

Istinomer obećanje državne sekretarke Karanović ocenjuje kao neispunjeno.

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.