Podneću ostavku ako to traži Agencija za borbu protiv korupcije

Predsednik opštine Vračar o preporukama Agencije za borbu protiv korupcije. (Sajt opštine Vračar, 1. 4. 2015. godine)
„Kada i ako budem dobio konačnu odluku Agencije o kojoj sam saznao iz medija, ako se takav zahtev nalazi u odluci, podneću ostavku Skupštini Gradske opštine Vračar.“
Krajem marta Agencija za borbu protiv korupcije podnela je preporuku da Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar bude razrešen, jer je sa te funkcije donosio odluke o izboru projekata Fondacije za talente opštine Vračar, kojom upravlja njegova majka.
Blic, 30. 3. 2015. godine
„Radi se o tri projekta u tri godine, čiji je ukupan iznos 550.000 dinara, koji su finansirani iz opštinskog budžeta. Takođe, navodi se i da je Kuzmanović donosio odluke na osnovu kojih je Fondaciji za talente isplaćivana i jednokratna pomoć u tri navrata (od 2010. do 2012. godine) u ukupnom iznosu od 130.000 dinara. U rešenju Agencije piše i da je Kuzmanović o sukobu interesa koji je imao u ovim situacijama trebalo pismeno da obavesti i Skupštinu opštine Vračar i Agenciju za borbu protiv korupcije, ali on to, kako se navodi, nije učinio. Takođe je Fondaciji, u odnosu na ostale nevladine organizacije, otišlo najviše novca.“

Kuzmanović je izjavio da će postupiti prema preporukama Agencije.
Blic, 30. 3. 2015. godine
„On navodi da je reč o Fondaciji od koje ni on niti bilo ko drugi ima bilo kakav interes, kao i da je sav novac koji je ona dobila otišao deci i profesorima, odnosno mentorima koji su s njima radili.
Odgovor Agencije nisam dobio. Postupiću u skladu s njihovom preporukom, i nemam nikakav problem u vezi s tim. Međutim, pre toga želeo bih da pročitam obrazloženje, da vidim o čemu se radi, da li je ta preporuka u skladu sa zakonom i da li mogu, i na koji način, da odgovorim i zaštitim svoja prava – kaže Kuzmanović.
On ističe da je Skupštinu opštine obavestio o svim odlukama, ali i da smatra da treba postupiti prema preporukama Agencije.
To je jedini način da se izgrade institucije – navodi on.“

Početkom juna Kuzmanović je podneo ostavku na funkciju predsednika opštine Vračar, posle devet godina provedenih na čelu ove beogradske opštine.
Tanjug, 4. 6. 2015. godine
„Ostavka je moja moralna obaveza pred građanima i građankama i podrška nezavisnim telima. Krajnje mirno podnosim ostavku, bez obzira što osećam nepravdu“, navedeno je na Tviter profilu te opštine. Kuzmanović je Tanjugu rekao da je podneo ostavku na mesto predsednika Opštine bez obzira na to što je dobio punu podršku odbornika da ostane na toj funkciji. „Po zakonu nisam bio obavezan da podnesem ostavku, ali ja se 25 godina zalažem za vladavinu prava i izgradnju nezavisnih institucija i smatram da je moja moralna obaveza da tako postupim da moje poštenje ne bi bilo pod sumnjom“, naveo je Kuzmanović.“

Doslednost, sada već bivšeg, predsednika opštine Vračar.