Ostvarićemo najbolje izborne rezultate od osnivanja stranke

Lider SDPS o rezultatima svoje stranke na lokalnim izborima. (Blic, 10. april 2016. godine)
”Ovo je kampanja gde mi diktiramo tempo i ovo će biti najbolji rezultat koji je ova stranka ostvarila od osnivanja do danas”.

Dugogodišnji ministar u različitim vladama i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, Rasim Ljajić obećao je u predizbornoj kampanji da će na izborima ostvariti najbolji rezultat od osnivanja u Sandžaku. 

Blic, 10. april 2016. godine
”Od Pazara do Priboja po prvi put mi nemamo slabu tačku. U svim opštinama mi se borimo za najviše moguće mesto na ovim izborima”, rekao je Ljajić na ceremoniji dodele poklona onima koji su doneli najviše sigurnih glasova.

Ta stranka je na republičke i pokrajinske izbore izašla sa Srpskom naprednom strankom, dok je na lokalu išla sama ili u koaliciji sa drugim manjim strankama, poput Sandžačke demokratske partije čiji je lider nekada bio upravo Rasim Ljajić. 

U poređenju sa rezultatima na lokalnim izborima iz 2012.  Ljajićev SDPS, zaista je ostvario bolje rezultate ove godine u 5 sandžačkih opština. Izuzetak je Priboj gde ova stranka nije izlazila na lokalne izbore.

Najbolji rezultat SDPS ostvario je u Novom Pazaru, a zanimljivo je da na izborima 2012. građani Nove Varoši nisu mogli da glasaju za tu stranku jer nije učestvovala na lokalnim izborima, dok je ove godine bila ispod cenzusa – osvojila je oko 3 odsto glasova. 

Prema podacima gradskih i opštinskih službenih listova i rezultata Republičke izborne komisije, stranka Rasima Ljajića u Sandžaku ostvarila je bolje rezultate u poređenju sa rezultatima lokalnih izbora 2012. godine. Zbog toga njegovo obećanje ocenjujemo kao ispunjeno. 
Kasnije je Rasim Ljajić obećao i da neće biti deo buduće Vlade ukoliko ne pobedi u Sandžaku. Po rezultatima, njegova stranka je ostvarila bolje rezulate nego na prethodnim izborima, ali nije bila na prvom mestu u svim opštinama u tom delu Srbije. Biće zanimljivo pratiti kako će se Rasim Ljajić postaviti u odnosu na ovo svoje obećanje. Istinomer će svakako pratiti razvoj situacije.