Oni koji predlažu smanjenje penzija ne misle vam dobro

Lider SDPS o smanjenju penzija. (Beta, 26. 2. 2014. godine)
"Zato ne slušajte i ne verujte svima onima koji predlažu smanjenje penzija, jer oni vam sigurno ne misle dobro."

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije je tokom predizborne kampanje kazao da „država i funkcioneri treba da stegnu kaiš, a ne građani i penzioneri čije su penzije toliko male da više nemaju gde da se smanjuju“. To je istakao prilikom posete Domu za smeštaj i negu starih u Prokuplju.

Obraćajući se penzionerima u hali „Pinki“ u Zemunu, lider SDPS poručio je da će penzioneri biti prioritet liste “Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo” i naglasio da je potrebna reforma penzionog sistema koja mora biti ekonomski održiva i pravedna i nikako na štetu najstarije populacije.

„Ljajić je rekao da će penzije kao i sva socijalna davanja biti redovne i da se neće smanjivati. Ljajić je napomenuo da penzioneri imaju stečena prava i dodao da od penzionera nema šta da se oduzme te da oni koji to budu želeli neće u vladi imati partnera.
“Vi ne treba da osetite te reforme jer od vas nema šta da se uzme. Vi ste te penzije zaradili svojim rukama” poručio je Ljajić.
On je naglasio da ne mogu male stranke da zaštite sve ugrožene i da je zbog toga SDPS odlučio da bude deo koalicije koju predvodi Vučić, jer oni mogu da zaštite i penzionere i najugroženije i kažu ne onima koji hoće da smanje penzije…“
Sajt SDPS, 10. 3. 2014. godine

Ipak, pola godine kasnije, Ljajić je pokazao razumevanje za mere finansijske konsolidacije koje podrazumevaju smanjenje penzija.

„Socijaldemokratska partija Srbije podržava mere Vlade Srbije na finansijskoj konsolidaciji, koje su politički nepopularne – ali ekonomski nužne, izjavio je predsednik te partije Rasim Ljajić.“
Tanjug, 20. 9. 2014. godine

Nedoslednost lidera SDPS.