Novom Sadu novi bazen

Ministarka sporta o izgradnji otvorenog bazena na Spensu u Novom Sadu. (24 sata, 15. 11. 2010. godine)
„Otvaranje prvog bazena bi moglo da se očekuje sledećeg leta (2011.)“

U novembru 2010. godine gradonačelnik Novog Sada i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković zvanično su otvorili radove na izgradnji otvorenog bazena na Spensu. Reč je o prvom bazenu u sklopu bazenskog kompleksa od tri, koliko je planirano da se gradi.

Ministarstvo omladine i sporta sa 65 miliona dinara finansira prvu fazu izgradnje odnosno sanaciju postojećeg stanja i nabavku bazenske tehnike. Drugu fazu izgradnje otvorenog bazena finansira Grad Novi Sad sa 65 miliona dinara.

„Novi Sad bi za 75 dana trebalo da dobije otvoreni bazen, a vrednost radova je 130 miliona dinara, saopštili su danas predstavnici gradskih vlasti na otvaranju radova. Izgradnja tog bazena počela je pre 22 godine, kada je izgrađeno jedino betonsko korito…Gradonačelnik je najavio još sličnih investicija u sportske objekte, kao i izgradnju otvorenog olimpijskog bazena i bazena za skokove u vodu.“

RTV, Beta, 12. 11. 2010. godine

Bazen će moći da se koristi od kraja jula 2011. godine.

„Iako je gradska vlast najavljivala da će novoizgrađeni bazen kod Spensa biti otvoren 1.jula, to , ipak neće biti učinjeno. On će prema rečima direktora Sportsko-poslovnog centra Vojvodina Borisa Barjaktarovića, Novosađanima biti na raspolaganju od poslednje nedelje jula…-Najava za 1.jul data je u januaru kada se nije mogle dobro proceniti u kakvom je stanju to što je stajalo 20 godina …, rekao je direktor Spensa.“

RTV, 1. 7. 2011. godine

S obzirom na to da je bazen završen, kao i da će uskoro primiti nove posetioce, ali i da su Novosađani izgradnju čekali više od 20 godina, Istinomer ministarki daje ocenu „skoro ispunjeno“.