Nismo rekli da će rekonstrukcija biti do godišnjice Vlade

Prvi potpredsednik Vlade Srbije o rokovima za rekonstrukciju Vlade. (Otvoreni parlament, 26. 8. 2013. godine)
"Rekli smo da ćemo 26. jula reći ko neće biti ministri, ali iza 20. avgusta ulazimo u Skupštinu, kao što smo i učinili, sve u rokovima koje smo rekli, sa Zakonom o ministarstvima, a zatim sa rekonstrukcijom Vlade. Upravo se tako i dešava."

Lider SNS i prvi potpredsednik Vlade Srbije istakao je da nije istina da se kasni sa rekonstrukcijom Vlade Srbije, već da je on najavio da će se do 26. jula znati ko neće biti ministri, a da se konačna odluka ostavlja za kraj avgusta.

Međutim, on je početkom jula izjavio da će rekonstrukcija biti završena do prve godišnjice Vlade Srbije.

„Prilikom rekonstrukcije Vlade za koju sam uveren da će biti završena do 27. jula, na godišnjicu Vlade, očekujem to i od naših koalicionih partnera, želimo da uz personalnu rekonstrukciju izvršimo i promenu odnosa prema stvarnosti u Srbiji.“
RTS, 2. 7. 2013. godine

http://www.youtube.com/watch?v=wG9xH7P1HoM

Glavni odbor SNS 26. jula doneo je odluku da svoje ministarske pozicije napuste Aleksandar Vučić, kao ministar odbrane; Alisa Marić, ministarka sporta; Goran Knežević, ministar poljoprivrede i Bratislav Petković, ministar kulture.

Na godišnjicu Vlade Vučić je izjavio da će se oko 20. avgusta u Skupštini Srbije raspravljati o novoj, rekonstruisanoj Vladi.

Sednica Skupštine  Srbije počela je 26. avgusta, a rekonstrukcija Vlade Srbije još nije završena.

Zato izjavu prvog potpredsednika Vlade Srbije ocenjujemo kao neistinu.

 

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.