Nisam učestvovao u tuči

Lider LSV o svom učestvovanju u prebijanju Pavla Lešanovića. (24 sata, 23. 9. 2012. godine)
„Sreo sam tog čoveka u vozilu, sa vozačem. Izašao sam iz kola, a onda je izašao i on, vidno alkoholisan. Pokušao sam da razgovaram sa njim, ali je to bilo nemoguće, a pritom je i pao. Okrenuo sam se i otišao jer je dalja rasprava bila bespredmetna. Ne znam šta je dalje sa njim bilo.“

Beograđanin Pavle Lešanović (47) optužio je lidera LSV da su ga on i njegovi telohranitelji pretukli 23. septembra u 2.00 ujutro ispred novosadske kafane „Tako je suđeno“. Međutim, Čanak je negirao da je učestvovao u incidentu.

„Kao što je poznato, nemam obezbeđenje niti telohranitelje. Sa jednim gospodinom sam imao neku raspravu za stolom. Odvezao sam rođake i vratio se da o tome razgovaram sa Ikodinovićem… Ako postoji sumnja u moje reči, neka me slobodno tuži, pa ćemo se objasniti na sudu. Ne znam ni ko je, ni odakle je, niti bi mi palo na pamet da vičem takve stvari kao što se izmišlja.“

24 sata, 23. 9. 2012. godine

Čanak je i društvenoj mreži Twitter objašnjavao pozadinu incidenta.

„Čitajući danas napise po portalima i sajtovima, saznao sam sledeće:

Ja sam noćas, posle svađe oko dvadesetogodišnje devojke, brutalno sa svojim telohraniteljima pretukao gosta restorana Danila Ikodinovića, nanevši mu teške telesne povrede, zato što je flertovao sa dotičnom dvadesetogodišnjakinjom i zato što je iz Beograda, koji mrzim najviše na svetu.

Ko je, međutim, dvadesetogodišnja devojka oko koje je izbio nesporazum? Odgovor: Ćerka moga rodjenog brata koja me je i pozvala da dođem da je odvezem kući jer se ‘oštećeni’ prema njoj toliko nedolično ponašao i zlostavljao je da je morala da traži zaštitu i od samog Ikodinovića koji je bio prisutan i skrenuo mu pažnju na neprimereno ponašanje, a što će takodje biti predmet sudskih postupaka.

Odveo sam rodjaku kući, pozvao Danila Ikodinovića telefonom i rekao da treba da porazgovaramo. Na parkingu ispred lokala zatekao sam ‘oštećenog’, pokušao da razgovaram sa njim, ali je on bio vidno alkoholisan pa sam video da je svaki razgovor bespredmetan.

Sve ostalo su netačne konstrukcije. Nadam se da će se u sudskim postupcima ustanoviti istina, mada, ako je sudeći po izjavama nosilaca političke vlasti, presuda je već doneta.

Toliko o pravnoj državi, prezumpciji nevinosti, zaštiti integriteta ličnosti i ostalim predizbornim parolama.“

Twitter, 23. 9. 2012. godine

Ipak, nakon dva dana, Čanak je potvrdio da je pretukao Lešanovića.

„Kada mi je opsovao decu, izvadio sam ga iz kola, bacio štap u stranu i počeo da ga tučem. Izložen sam linču jer sam branio čast svoje porodice – rekao je Čanak. On je dodao da je rešio da se obračuna sa Lešanovićem zato što se „prema njegovoj sestričini, koja mu je kao ćerka, ponašao kao prema poslednjoj prostitutki.Čanak je dodao da je ostavku podneo i zbog toga da ga ne bi prozivali da će se pozivati na poslanički mandat u sudskom postupku i naveo da su neki „već izrekli presudu u javnosti pre ikakvog sudskog postupka.“

Blic, 25. 9. 2012. godine

Iako je dobro to što je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine priznao učešće u incidentu i nakon toga podneo ostavku na poslaničku funkciju, Istinomer konstatuje da Čanak nije govorio istinu i zato lideru LSV-a daje ocenu „neistina“.