Nenad Čanak

Datum rodjenja: 2. 11. 1959.
Stranka: Liga socijaldemokrata Vojvodine | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 2. 11. 1959.
Stranka: Liga socijaldemokrata Vojvodine | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1959. godine u Pančevu. 

Gimnaziju „Jovan Jovanović Zmaj“ i srednju muzičku školu (odsek flauta) završio je u Novom Sadu, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Specijalizirao je mikroračunarske mreže i globalni marketing.

Nakon kratke karijere profesionalnog muzičara 1986. godine zaposlio se u Naftagas prometu. Odatle 1990. prelazi u Yutel, gde je bio direktor marketinga. Posle samo osam meseci daje otkaz i odlazi u privatni biznis.

Ligu socijaldemokrata Vojvodine osnovao je jula 1990. godine. Na čelu Lige socijaldemokrata Vojvodine Čanak je od osnivanja i biran je za predsednika stranke na svim izbornim kongresima. 

Na izborima 1997. godine bio je izabran za poslanika sa liste Koalicije Vojvodina. Izbori 2000. godine mu donose poslanički mandat (koalicija DOS) u Skupštini Vojvodine gde biva imenovan za njenog predsednika. Nakon izbora 2007. ulazi u Republičku Skupštinu kao poslanik koalicije LDP-GSS-LSV-SDU. U septembru 2012. podneo je ostavku na mesto narodnog poslanika, nakon tuče u Novom Sadu u kojoj je učestvovao.

Nakon izbora 2014. ponovo je izabran za narodnog poslanika.

Autor je pet knjiga.

Otac i majka bili su mu profesori na Univerzitetu u Novom Sadu. Otac je bio i akademik, gradonačelnik Novog Sada, a od 1974. godine do smrti obavljao je funkciju člana Predsedništva SAP Vojvodine.