Bojan Kostreš

Datum rodjenja: 25. 8. 1974.
Stranka: Liga socijaldemokrata Vojvodine | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 25. 8. 1974.
Stranka: Liga socijaldemokrata Vojvodine | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 25. avgusta 1974. godine, u Zrenjaninu.


Osnovnu školu je završio u Ečki, a Srednju ekonomsku školu u Zrenjaninu. Po zvanju je diplomirani ekonomista.


Član je Lige socijaldemokrata Vojvodine od svog punoletstva. Jedan je od inicijatora osnivanja Opštinskog odbora LSV Zrenjanin, prvi sekretar MO LSV Ečka, koji je i danas njegov matični mesni odbor.


Predsednik Opštinskog odbora LSV Zrenjanin bio je u periodu 1995 -1996. godina. Jedan je od osnivača Lige vojvođanske omladine (LVO). Bio je osnivač, glavni i odgovorni urednik ligaških novina „Slobodna Vojvodina“. i jedan je od inicijatora formiranja Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 


Od 2000. do 2003. godine, bio je poslanik Narodne skupštine Republike Srbije i šef poslaničke grupe LSV. Organizator je antirežimskih demonstracija i protesta 1999. i 2000. godine. U tom periodu je privođen 15 puta.


U sklopu gotovo svih predizbornih kampanja šef je Izbornog štaba LSV. 

Pre nego što je, 2001. godine, postao generalni sekretar LSV i predsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (na ovoj funkciji je do Kongresa LSV koji je održan decembra 2005. godine), njen je potpredsednik (od 1997. do 2001). 


Na Petom redovnom kongresu LSV izabran je za zamenika predsednika LSV., na ovoj funkciji je i danas.


Kada je postao predsednik Skupštine AP Vojvodine, najmlađi u istoriji ovog parlamenta, 30. oktobra 2004. godine, najavio je da će njegov „najvažniji zadatak biti vraćanje ustavnog položaja Vojvodine“.


Posle izbora 2008. izabran je za poslanika Narodne skupštine Republike Srbije. Bio je i član Odbora za ustavna pitanja, kao i predsednik Komisije za izradu Predloga zakona o javnoj svojini. Na izborima održanim 6. maja 2012. ponovo je izabran za poslanika u republičkom parlamentu.


Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije. Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, generalni sekretar i predsednik IO GO LSV.