Nicaće šoping molovi po Pirotu

Predsednik opštine Pirot o dolasku trgovinskih lanaca u taj grad. (Danas, 11. 6. 2008. godine)
„Doći će veliki trgovinski lanci koji će otvoriti šoping molove i to je šansa ne samo za zapošljavanje već i za domaće proizvođače da ponude robu.“

Suočen sa kritikama da u Pirotu nema investicija sa strane, predsednik opštine je 2008. godine, neposredno nakon što je po drugi put izabran na tu funkciju, obećao dolazak velikih trgovinskih lanaca. Tada je pomenuo kako je „jedna trgovinska firma zainteresovana je za četiri hektara zemljišta“, ali ne i o kojem investitoru se radi.

Nešto kasnije bio je precizniji pa smo saznali da su u pitanju tri kompanije koje će „na proleće“ početi sa gradnjom „velikih objekata“.

„Nekoliko firmi je zainteresovano za otkup zemljišta od privatnih vlasnika na lokaciji ‘Vašarište’ na oko četiri hektara. U planu je izgradnja tri velika objekta. U pitanju su trgovinski lanac ‘Neptun’, ‘Intereks’ i još jedna francuska firma. One jedna drugu prate. Očekujem da njihova gradnja počne na proleće iduće godine.
Blic, 10. 8. 2008. godine

Ni nakon tri godine od datog obećanja ništa nije urađeno, niti bilo ko to pominje u javnosti. Istinomer podseća na to a predsedniku opštine Pirot daje ocenu „neispunjeno“.