Vladan Vasić

Datum rodjenja: 11. 11. 1971.
Stranka: Koalicija za Pirot | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 11. 11. 1971.
Stranka: Koalicija za Pirot | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1971. godine u Pirotu.

U rodnom gradu završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Elektronskom fakultetu u Nišu 1996. godine, a 2003. magistrirao na Ekonomskom fakultetu u istom gradu. 

Šest godina je radio u računskom centru IO „Prvi maj“, na poslovima sistem inženjera. U politiku zvanično ulazi 2000. godine kao odbornik koalicije DOS, a na kratko je 2003. bio predsednik Izvršnog odbora grada.

Na neposrednim izborima 2003. godine izabran je, kao član Koalicije za Pirot, za predsednika opštine. Po drugi put na čelo Pirota dolazi 2008. kao predvodnik koalicije „Koalicija za Pirot – Vladan Vasić, G17+ – Mlađan Dinkić“. Nakon Vasićevog pristupanja Ujedinjenim regionima Srbije (URS) 2010. godine, dolazi do podele Koalicije za Pirot na dve odborničke grupe koje se spore oko imena. Aprila 2011. godine odbornici Koalicije za Pirot naklonjeni Vasiću, G17 plus i SPO formirali su odborničku grupu URS, koja je najbrojnija u lokalnom parlamentu i zajedno sa SRS i SPS čini vladajuću većinu. URS je potvrdio da će na narednim izborima ponovo predložiti Vasića za predsednika opštine Pirot. 

I nakon izbora 2012. ostao je na čelu opštine.
 
Od 2013. godine član je Upravnog odbora NALED-a i Predsedništva SKGO-a.
 
Na izborima 2014. Ujedinjeni regioni Srbije nisu prešli cenzus i ta politička organizacija je ubrzo prestala da postoji, pa je  obnovljena Koalicija za Pirot.  
 
Koalicija za Pirot pobedila je i na lokalnim izborima 2016. godine, a od te godine Vasić je gradonačelnik pošto je Pirot dobio status grada.
 
U februaru 2020. Vasić je pristupio Srpskoj naprednoj stranci i izabran je za člana Predsedništva SNS. Njega je na sednici Glavnog odbora stranke za ovu funkciju predložio lider SNS Aleksandar Vučić. 
 
„To znači da smo se mi pred predstojeće izbore pridružili SNS-u. Ovu odluku sam doneo samostalno, ali ne sam. Odluku sam doneo u razgovoru sa mnogo prijatelja i saradnika sa kojima sam obavljao vlast i radio poslednjih desetak i više godina. Mislim da je ova odluka u ovom trenutku najbolja za Grad Pirot. Dobro smo radili i razvijali se, ali mislim da Pirot zaslužuje više i bolje. Ova veza sa republičkom vlašću treba da ubrza razvoj Pirota. Ilustrovaću to podatkom o proseku plata kako se Pirot razvijao. Prosečna zarada u Pirotu je 2010. godine bila 29.700 dinara, a sada iznosi preko 54.000 dinara. To je povećanje od 84 posto. Nadam se da će se Pirot u naredne četiri godine još više razvijati, napredovati i imati još veću zaradu uz mnoge infrastrukturne projekte koje očekujemo. Pozivam sve pristalice Koalicije za Pirot i SNS-a da daju svoj glas na lokalnim i parlamentarnim izborima SNS-u. Očekujem ubedljivu pobedu i stabilnu većinu i normalno funkcionisanje. Zahvaljujem se svim dosadašnjim saradnicima“, rekao je Vasić na prvoj konferenciji za novinare posle pristupanja SNS-u. (Danas, 26. 2. 2020. godine)
 
Vasić je rekao da će on biti nosilac liste SNS-a na lokalnim izborima u Pirotu i kandidat za gradonačelnika Pirota.