Nema šanse da nas smene

Predsednik Skupštine Sombor o promeni vlasti u tom gradu. (Dnevnik, 28. 7. 2012. godine)
15. 12. 2012.
Teme / Ocene: Istinitost, Istina, Politika
„Ni jednog momenta stabilnost lokalne vlasti u Somboru ne dovodi se u pitanje.“

Gradska Skuština u Somboru formirana je 21. juna 2012. godine i, sa većinom od 32 odbornika (od ukupno 61), vlast su formirale DS, SPS, DSS, LSV i SVM. Tokom jula otpočeli su pokušaji opozicije da po ugledu na republičku vladu prekomponuje i lokalnu vlast u Somboru, ali bez uspeha.

Početkom septembra trećina odbornika iz redova Srpske napredne stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, Srpskog pokreta obnove, UG „Bolji Sombor“, Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i Socijaldemokratske partije potpisali su zahtev za sazivanje skupštine kako bi se lokalna vlast promenila i u tom vojvođanskom gradu. Opoziciji je podršku trebalo da daju odbornici i SPS-a, ali su oni rekli da će stranu promeniti ukoliko i kada se za to stvore matematički uslovi. Na sednici održanoj 7. septembra, na kojoj je trebalo da se glasa o razrešenju kompletnog rukovodstva grada, predlagači se nisu pojavili u skupštinskoj sali, ao brazloženje je bilo da je sednica zakazana na nezakonit način.

Pred kraj oktobra ponovo je aktuelizovana priča o promeni vlasti. Ali, pošto se u međuvremenu vladajućoj postavci priključilo i Udruženje građana „Bolji Sombor“, smena je postala i teoretski neizvodljiva.

„Do sada nismo imali ni jedan znak da je moguće obaranje gradske vlasti, a sa druge strane i ne vidim zašto bi se to radilo kad imamo jednu odgovornu administraciju koja dobro radi.“

predsednik Skupštine Sombor Siniša Lazić, RTV, 23. 10. 2012. godine

Lazićeva procena da je koalicija stabilna tačna je i sleduje mu ocena „istina“.