Siniša Lazić

Datum rodjenja: 29. 8. 1967.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 29. 8. 1967.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1967. godine u Somboru, gde je završio osnovnu školu. Srednju poljoprivrednu školu završio je u Futogu, a diplomirao na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Na Fakultetu za uslužni biznis na Edukons univerzitetu u Sremskoj Kamenici završio je magistarske studije i stekao zvanje magistra ekonomskih nauka.

Bio je zaposlen u Naučnom institutu u Zemun polju u Odeljenju za genetički inženjering i Zemljoradničkoj zadruzi „Zadrugarka“ u Somboru. Od 1996. godine radio je kao komercijalni direktor u somborskom preduzeću „Signal“ d.o.o. čiji je jedan od osnivača.

Od 2005. do 2008. godine obavljao je funkciju pokrajinskog sekretara za privredu u Izvršnom veću AP Vojvodine. Od 2008. nalazio se na mestu potpredsednika Skupštine AP Vojvodine, a od 2009. obavljao je i funkciju predsednika Skupštine grada Sombora.

U istom periodu bio je i član UO preduzeća „Kamenko Gagrčin“. Bio je predsednika Sportskog saveza grada Sombora.

Krajem decembra 2008. Odsek za suzbijanje privrednog kriminaliteta PU Novi Sad podneo je Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Lazića zbog nesavesnog rada u vreme dok je obavljao funkciju pokrajinskog Sekretara za privredu. Nema podataka da je prijava do danas procesuirana.

Nakon izbora 2012. nastavio je da predsedava gradskom skupštinom. Bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije od 2012. do 2014 godine.

Od maja 2014. direktor je Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

Član je Demokratske stranke od 2002. godine. Član je Glavnog odbora stranke, kao i potpredsednik Pokrajinskog odbora DS i predsednik Gradskog odbora DS Sombor.