Nema fotografije na kojoj se Vučić smeje sa zvaničnicima NATO

Šef poslačnikog kluba naprednjaka o fotografijama premijera Vučića sa zvaničnicima NATO. (Sajt Narodne Skupštine, 2. 3. 2017. godine)
“Postoji li ijedna fotografija na kojoj se Vučić zadovoljno smeje kada razgovara sa bilo kojim NATO zvaničnikom? Ne! Zadatak državnika je da razgovara sa svima, ali nije zadatak da prodajete državni interes.”
Pošto su predstavnici opozicije i budući kandidati na predsedničkim izborima održali konferenciju za novinare u Skupštini Srbije, nezadovoljni odlukom da parlament ide na pauzu zbog kampanje, šef poslaničkog kluba naprednjaka Aleksandar Martinović optužio ih je da žele da izazovu haos.
Maske su pale, formirana je “JOJ koalicija”, koju čine Saša Janković, Boško Obradović i Vuk Jeremić, zajedno sa Sašom Radulovićem, liderom DJB, zaključio je Martinović i rekao da njih sve vezuje mržnja prema Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci.
A onda se posebno osvrnuo na kandidata Jeremića i njegov, kako je rekao, bratski zagrljaj sa bivšim generalnim sekretarom Havijerom Solanom, što je ilustrovao i fotografijama.
„Je l’ ovaj mali miš, koji se smeje i kezi, je l’ ovo Vuk Jeremić, zajedno sa Havijerom Solanom, u bratskom i drugarskom zagrljaju”, rekao je Martinović pokazujući fotografije.
Na pitanje novinara kako to da zamera Jeremiću sastanak sa Solanom, a ne zamera Vučiću sastanke sa Tonijem Blerom i Bilom Klintonom, Martinović je odgovorio da Vučić to mora da radi kao zvaničnik, ali da u suštini nije srećan zbog toga. Otišao je i korak dalje i ustvrdio da nema nijedne jedine fotografije na kojoj se Vučić smeje dok razgovara sa nekim zvaničnikom NATO.
Međutim, zaista nije bilo teško pronaći jednu fotografiju, pa ni više njih na kojima Vučić sa osmehom na licu razgovara sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, zbog čega Martinović dobija ocenu “neistina”.
*
Vučić i Stoltenberg u novembru 2016. godine / Foto: TV Fonet
Pre samo nekoliko meseci, u novembru 2016, Vučić je u Briselu razgovarao sa čelnicima Atlantskog saveza, kada je zabeleženo nekoliko “nasmejanih fotografija”, što se da lako proveriti na Guglu. Očigledno da Vučiću nije toliko smetao taj susret s obzirom na to da je tom prilikom izjavio da je Stoltenberg uvek dobrodošao u Beograd, jer je “ionako Beograđanin i građanin Srbije na neki način”.

B92, 23. 11. 2016.
„Uvek ste dobrodošli i želimo da vas viđamo što je moguće češće u našem gradu i u našoj zemlji“, rekao je Vučić.

Premijer se zatim pohvalio i da je bio u Stoltenbergovom domu u glavnom gradu Belgije.

B92, 23. 11. 2016.
„Posebno sam počastvovan jer sam jedan od retkih koji je imao čast i priliku da bude u Stoltenbergovom domu, rezidenciji u Briselu, i to pokazuje kakvo poštovanje gospodin Stoltenberg ima prema Srbiji i prema našem narodu“, rekao je Vučić.

Podsećamo i da je godinu dana ranije, u novembru 2015, Stoltenberg boravio u poseti Srbiji, kada je na aerodromu, uz pogaču i so, organizovan svečani doček, koji je predvodio premijer Vučić. Nakon sastanka dvojice zvaničnika, Vučić je izjavio da Srbija želi prijateljstvo sa Stoltenbergom i NATO.

Slobodna Evropa, 20. 11. 2015.
“Mi danas ne moramo da se saglasimo po nekim pitanjima iz prošlosti, ali sam siguran da vidimo dobru budućnost u odnosima Srbije i NATO-a. Nemam nikakvih iluzija da, kada je reč i o gospodinu Stoltenbergu i o NATO-u, mi nemamo nikakvih neprijateljstava. Srbija ne želi od prijatelja da pravi neprijatelje”, rekao je Vučić nakon sastanka.

Tih dana generalni sekretar NATO boravio je i na Fakultetu političkih nauka, gde je opet, pretpostavićete, Vučić uslikan kako se smeje dok Stoltenberg govori. Dakle, ako su kojim slučajem građani to zaboravili, internet neumoljivo pamti.