Aleksandar Martinović

Rođen je 1976. godine u Slavonskom Brodu.  

Diplomirao je 1999. godine, a 2003. i magistrirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.  Zaposlen je od 2001. na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. U septembru 2012. godine izabran je u zvanje docenta za uži naučnu oblast Javnopravnu (predmet Upravno pravo).Bio je predsednik je Gradskog odbora SRS u Rumi, zamenik generalnog sekretara, član Centralne otadžbinske uprave i Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke. U aprilu 2010. godine postavljen je za potpredsednika SRS-a. Izabran je 2007. za narodnog poslanika u Skupštini Srbije na listi Srpske radikalne stranke. Bio je član Odbora za ustavna pitanja, Zakonodavnog i Administrativnog odbora. Imao je poziciju zamenika šefa poslaničke grupe SRS. 

Nakon parlamentarnih i predsedničkih izbora 2012. godine na kojima Srpska radikalna stranka nije uspela da pređe cenzus (dobila je 4,6% glasova), Martinović se povukao sa funkcija nezadovoljan stanjem u stranci. 4. jula 2012. godine postaje član Srpske napredne stranke. Obavljao je funkcije predsednika UO Agencije za privatizaciju i Nadzornog odbora Galenike, sa kojih se povukao maja 2014. godine.

Trenutno je predsednik Skupštine opštine Ruma i narodni poslanik u Skupštini Srbije. Iako još uvek nije odlučio, ističe da će, ukoliko to stranka bude od njega tražila, podneti ostavku na mesto predsednika Skupštine opštine Ruma.

Govori engleski i nemački jezik.