Nekoliko nedelja, nekoliko nedelja…

Predsednik Skupštine Srbije o platformi za Kosovo. (Blic, 26. 8. 2012. godine)
„Plan za Kosovo i Metohiju je u izradi i biće urađen za nekoliko narednih nedelja.“

Od kako je formirana nova vlast, predsednik Skupštine najavljuje kako će vrlo brzo, tačnije „za nekoliko nedelja“, biti utvrđena platforma za nastavak pregovora o Kosovu.

„I Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine, potvrdio nam je da poslanici očekuju da se narednih nedelja pred njima nađe nacrt kosovske platforme.“

Večernje novosti, 1. 9. 2012. godine

„U narednih nekoliko nedelja državna platforma o Kosovu pojaviće se u javnosti.“

Večernje novosti, 18. 9. 2012. godine

Iako je krajem oktobra izjavio kako je „neozbiljno da licitira vremenskim rokovima“ Večernje novosti, 27. 10. 2012. godine, Stefanović je nastavio po starom.

„Očekujem prvo da se postigne ozbiljan konsenzus o najvažnijim stvarima i u narednih nekoliko nedelja očekujem da bi se platforma mogla naći pred Skupštinom.“

Dnevnik, 1. 11. 2012. godine

„U danima pred nama očekujem platformu o Kosovu i Metohiji u Skupštini.“

Dnevnik, 16. 11. 2012. godine

Platformu je, međutim, tek 20. decembra predsednik Srbije predstavio liderima opozicije. Na pojavljivanje u Parlamentu se još čeka.

Iako sam nije mogao da utiče na brzinu pojavljivanja platforme u javnosti, predsednik Skupštine je bez sumnje mogao da bude obazriviji i odgovorniji kada je govorio o izradi tog dokumenta. Pošto nije, Istinomer mu daje ocenu „neispunjeno“.

Naslovna fotografija: FoNet/Nenad Ðorđević