Nekoliko afera, jedna pljačka i dosta nerasvetljenog

Potpredsednik Vlade o otkrivanju afera. (RTS, 27. 7. 2012. godine)
„Do kraja avgusta (2012.) možete očekivati rasvetljavanje nekoliko afera, pljačku jedne banke – slučaj koji je bio zatvoren.“

Odmah po formiranju nove Vlade njen prvi potpredsednik je najavio da će za nešto više od mesec dana biti rasvetljeno nekoliko afera, posebno apostrofirajući „pljačku jedne banke“.

Već početkom avgusta uhapšen je bivši predsednik Izvršnog odbora „Agrobanke“ Dušan Antonić, a prethodno još sedam osoba. 

Do kraja tog meseca uhapšeno je još nekoliko osoba povezanih sa Agrobankom, da bi kasnije broj optuženih narastao do 21 osobe.

U istom periodu Vučić je nagovestio istrage u 27 spornih privatizacija preduzeća. Neke od tih sumnjivih kupovina istraživane se u mesecima koji su usledili, a na neke se još čeka.

Vučić je najavio da će u istom roku, do kraja avgusta, otkriti „potpuna istina“ o kupovini „Politike“ i „Novosti“

Javnost je saznala jedino da je dva velika dnevna lista kupio vlasnik koncerna „Farmakom MB“ Miroslav Bogićević, ali ne i ko ga je instruirao da to uradi. 
Pošto je u obećanom roku otpočela istraga u vezi sa Agrobankom, a da su drugi slučajevi samo načeti, ali ne i rasvetljeni, potpredsednik Vlade dobija ocenu „skoro ispunjeno„.