Neću biti premijer

Predsednik DS o mogućnosti da bude kandidat za predsednika Vlade. (Konferencija za medije, 20. 5. 2012. godine)
„Ne, sigurno neću biti premijer.“

Kada je saznao da je izgubio na predsedničkim izborima kandidat Demokratske stranke Boris Tadić je, na novinarsko pitanje da li će možda on biti budući predsednik Vlade, odlučno odgovorio: „ne, sigurno neću biti premijer“. Da bi sve uverio u svoju rešenost, Tadić je dodao da čak i ako DS i koalicija SPS-PUPS-JS formiraju Vladu, on neće imati udeo u tome.

„I ako tako bude biće kohabitacije, a ja neću učestvovati u tome jer mi je prošla kohabitacija bila dosta za ceo život.“ konferencija za medije, 20. 5. 2012. godine

Tadićeva „čvrsta“ reč trajala je jedva nedelju dana, a sve što je tvrdio da neće uraditi – uradio je; biće mandatar za formiranje nove Vlade Srbije i učestvovaće u još jednoj kohabitaciji. Svoje razmimoilaženje u izrečenom pokušao je da objasni navodnim zahtevima „saradnika i građana da ne treba odustati od ciljeva“. One druge zahteve, kroz koje mu je javnost poručivala da treba da se povuče i nekom drugom da prepusti svoje mesto, Tadić nije pominjao. Ocena „nedosledno“ za predsednika DS.

Foto: FoNet/Nenad Ðorđević

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.