Nećemo sa DS u Vojvodini

Potpredsednik SNS-a o koaliciji sa DS. (Tanjug, 5. 7. 2014. godine)
"Mi iz SNS-a nećemo prihvatiti da uđemo u Vladu sa DS-om jer je, prema našem mišljenju, ta stranka prouzrokovala sve loše stvari u Vojvodini."

Potpredsednik SNS-a isticao je da je potrebno promeniti pokrajinsku vlast u Vojvodini, napominjući da će promovisati plan u 10 tačaka kako bi se došlo do koncentracione vlade u Vojvodini, „u kojoj bi bile sve stranke, osim DS-a“.

Kada je zamenik predsednika LSV Bojan Kotreš izjavio da se „kladio sa novinarima u gajbu piva da će DS biti u rekonstruisanoj vlasti“, Knežević je bio odlučan – Demokratska stranka ne može da bude partner.

„Ako se Kostreš kladio u gajbu piva da će DS biti u novoj vladi, ja se kladim u dve gajbe da neće biti, naglašava Knežević.“
Danas, 17. 6. 2014. godine

Ipak, od kraja avgusta Knežević govori drugačije. On kaže da je SNS spremna na koaliciju sa demokratama u Vojvodini, jer je to, kako napominje, način da se izbegne trošenje novca iz budžeta za održavanje pokrajinskih izbora.

„Tačno je da pre par meseci nismo hteli u vlast sa DS, a da sada nudimo i tu opciju. Vojvodini su neophodni izbori zbog toga što je aktuelna vlast DS izgubila legitimitet. Međutim, u ovom trenutku je to potpuno neracionalno za celu Srbiju i tehnički vrlo teško izvodljivo – rekao je Knežević.“
Danas, 20. 8. 2014. godine

Nedoslednost potpredsednika SNS-a.