Naučiću engleski za šest meseci

Ministar inostranih poslova o usavršavanju engleskog jezika. (Telegraf, 5. 5. 2014. godine)
"Za šest meseci naučiću engleski dovoljno dobro da odgovaram na novinarska pitanja."

Kada je krajem aprila izabran za ministra inostranih poslova, Ivica Dačić je istakao da će za šest meseci naučiti engleski jezik dovoljno dobro da odgovara na novinarska pitanja.

„Želim da što više napredujem. Engleski jezik sam i ranije učio, ali uvek koristim prevodioca kada su ozbiljne, državne stvari u pitanju. Znate, to nije stvar znanja jezika, već ozbiljnosti pristupanja državnim interesima. Prilikom sklapanja važnih dogovora, ili sporazuma, preciznost jezika je od velike važnosti, a tu su stručni prevodioci nezamenljivi – naveo je Dačić i dodao da veoma dobro govori ruski jezik i da mnoge zapadne diplomate dobro vladaju ruskim jezikom.“
Telegraf, 5. 5. 2014. godine

Nakon više od šest meseci, ministar inostranih poslova imao je prilike da javno pokaže nivo znanja koji je postigao u proteklom periodu. Na konferenciji koja je 18. novembra održana u Briselu povodom osnivanja Jadransko-jonske makroregije, Dačić je govorio na engleskom jeziku.

Budući da je primetno da je prethodnih meseci ministar učio engleski jezik, ali i da postoji još dosta prostora za unapređenje tog znanja, njegovu izjavu ocenjujemo sa „radi se na tome“.

Naslovna fotografija: FoNet/MSP