Naprednjaci će se raspasti 2016.

Lider Pokreta Dosta je bilo prognizira raspad SNS. (Tviter, 2.2.2016)
“SNS će se raspasti 2016. godine, biće ponovo izbori 2017. godine sa predsedničkim, i tu ćemo pobediti.“
Kada je na početku predizborne kampanje za vanredne paralamentarne izbore 2016. malo ko verovao da će Pokret Dosta je bilo Saše Radulovića osvojiti više do pet odsto glasova potrebnih za ulazak u parlament, lider DJB obećavao je da će sigurno preći cenzus. I to je obećanje ispunio, pošto je DJB osvojio nešto više od šest odsto glasova na izborima 24. aprila 2016.
 
Radulović je u svojim obećanjima otišao i mnogo dalje, obećavao je ne samo uspeh svog pokreta, na šta je mogao i da utiče, već i raspad Srpske napredne stranke.
 

 
SNS je na aprilskim izborima 2016. zajedno sa koalicionim partnerima odneo ubedljivu pobedu, doduše manje ubedljivu nego na prethodnim izborima, ali se, suprotno Radulovićevim prognozama, nije raspao u narednih osam meseci, zbog čega njegovo obećanje ocenjujemo kao “neispunjeno”.

Srpski političar koji je možda najprisutniji na društvenim mrežama, gde je i stekao svoje prve pristalice, i dalje veruje da će se Srpska napredna stranka na čelu sa Vučićem uskoro raspasti. Tvrdi da DJB sada ima 15 odsto podrške među građanima, mada ne otkriva koje istraživanje donosi takve podatke, kao i da će SNS u aprilu “u stečaj”.
 

 
Iz DJB-a se, takođe, može čuti da je “raskol u SNS-u postao očigledan”, kao i da će se posle izbora raspasti kao “mehur od sapunice”. Kako saopštavaju iz ovog pokreta razlog za sukobe u SNS jesu sporenja u vezi sa kandidatom za predstojeće predsedničke izbore.
 
Iako se prognoze o raspadu SNS-a nisu obistinile, moguće je da Radulović bude u pravu kada je reč o održavanju novih, vanrednih parlamentarnih izbora 2017. zajedno sa predsedničkim, o čemu se uveliko spekuliše.