Saša Radulović

Stranka: Pokret - Dosta je bilo | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Stranka: Pokret - Dosta je bilo | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1966. godine u Bihaću.

Završio je Elektrotehnički fakultet u Sarajevu, smer automatika i elektronika.

Otišao krajem 80-tih godina prošlog veka u inostranstvo.  Živeo i radio u Nemačkoj, Kanadi i SAD-u.

Od 1997. u preduzetničkim vodama kroz kompanije podržane  „Venture Capital“ i „Private Equity“ fondovima. Pravio i vodio kompanije od „garaže“ do više od 150 zaposlenih. U Kanadi i SAD-u bio izvršni direktor, član menadžment tima i borda direktora nekoliko kompanija. Bio aktivan učesnik „Silicon Valley Internet boom-a“.

Vratio se 2005. godine u Srbiju. U šali kaže da se vratio, jer su „deca zaboravila da govore srpski“.

Po povratku u zemlju Radulović je radio kao konsultant, ali je bio i stečajni upravnik u 14 preduzeća. Među njima su bili i: Kompanija „Braća Karić“, „Vršačka pivara“, „Delta Legal“, „Lune Milovanović“…

Policija i Agencija za borbu protiv korupcije proveravala je 2011. da li je zloupotrebio svoj položaj.

Savetnik je Asocijacije za mala i srednja preduzeća za poreski sistem. Stručni saradnik Saveta Evrope, OEBS-a, Ambasade SAD, GIZ-a, NALED-a. Finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu. Zajedno sa timom eksperata drži treninge za tužioce, policijske inspektore za privredni kriminal, radne grupe i druge državne organe na temu privrednog kriminala i zloupotreba u stečaju, privatizaciji i na berzi.

Avgusta 2013. godine prihvatio je poziv potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da bude ministar privrede.

Do decembra  2013. godine bio je vlasnik firme „eMarket Capital“, a zbog preuzimanja funkcije ministra privrede u Vladi Ivice Dačića , vlasništvo i upravljanje nad tom firmom prebacuje na suprugu.

Januara 2014. godine izjavio je da će ukoliko ne prođu reformski Zakoni podneti ostavku, što je posle nekoliko dana i učinio.

Istog meseca (27. januara 2014.) osniva pokret „Dosta je bilo“.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 2014. godine pokret „Dosta je bilo-restart“ osvojio je 2,1 odsto glasova birača.

Pokret je na izborima 2016. osvojio 227.626 glasova, odnosno 6,02 odsto glasova.

Radulović je bio kandidat pokreta „Dosta je bilo“ na predsedničkim izborima 2017. godine. Osvojio je 1,41 odsto glasova.

Novosti, 2.3.2017. godine
'Ako je neko borac protiv Vučića, to sam ja. Ako nekoga ne može da pogleda u oči, to sam ja', rekao je Radulović.

Pokret „Dosta je bilo“ izašao je u koaliciji sa Srpskim pokretom Dveri 4. marta 2018. na izbore za Skupštinu Beograda i Skupštinu opštine Bor. Zbog loših rezultata, dva dana nakon izbora, svi članovi rukovodstva pokreta „Dosta je bilo“ podneli su ostavku.

Radulović je od oktobra 2019. ponovo predsednik pokreta „Dosta je bilo“.

Dosta je bilo, 19.10.2019. godine
'DJB je rešenje. DJB je treća opcija. Mi smo underground, oni čiju snagu uvek potcenjuju. Mi smo buntovnici s razlogom. Mi smo anti-establišment. DJB u politiku u Srbiji donosi ODGOVORNOST. Iskustvo nas je naučilo da ne verujemo ni bivšoj ni sadašnjoj vlasti. Mi smo građani kojima se patriotizam podrazumeva. Kosmopolite koje najviše vole svoju zemlju. Ljudi koji žive od svog rada i bore se protiv svih parazita koji žive na grbači drugih. DJB je državotvorna suverenistička opcija. Nismo ni levo ni desno. Mi smo većina', rekao je Radulović.

Radulović je aktivan na društvenim mrežama, a na sajtu blog.b92.net objavljuje svoje tekstove.