Nagrade do kraja meseca…posle rebalansa…do kraja godine…

Ministar prosvete o isplati jubilarnih nagrada. (Večernje novosti, 25. 9. 2011. godine)
„Zaposlenima u prosveti će do 30. septembra biti isplaćene jubilarne nagrade za 2011. godinu, a za 2009. i 2010. posle rebalansa budžeta.“

Prolećni štrajk prosvetnih radnika završen je dogovorom sa resornim ministarstvom da zaposleni u školama, između ostalog, dobiju zaostale jubilarne nagrade do kraja septembra. Krajem tog meseca isplate nisu počele, a sindikati su zapretili štrajkom ukoliko dogovor ne bude ispoštovan. 

 
A do kraja septembra ne samo da nagrade nisu isplaćene, nego ni posle usvajanja rebalansa budžeta polovinom oktobra ništa nije učinjeno. Zbog toga ministar prosvete zaslužuje ocenu „neispunjeno“. Poslednja najava i rok koje je uputio ministar Obradović za isplatu glasi ovako:

„Do kraja godine će biti isplaćen dug za 2009. i 2010, kao i za ovu godinu.“ Tanjug, 15. 11. 2011. godine

U nekim gradovima, doduše, počela je isplata, ali u nekim odbijaju čak i razgovor sa prosvetarima, ili kao u Nišu kažu da su novac namenjen za isplatu jubilarnih nagrada potrošili.

 
Sindikalci najavljuju obustavu nastave početkom drugog polugodišta i tužbe protiv škola, ukoliko do kraja godine ne bude ispoštovan dogovor.