Naglas o zloupotrebama u energetici

Ministarka energetike o istrazi o poslovanjima resornih javnih preduzeća. (Tanjug, 26. 2. 2013. godine)
"U martu na konferenciji za novinare predstaviću pet predmeta koje je obradio antikorupcijski tim ministarstva i potom će biti predati tužilaštvu."

Nakon što je Državna revizorska institucija u januaru 2013. godine objavila rezultate poslovanja u „Srbijagasu“, Mihajlovićeva je osnovala antikorupcijski tim u okviru ministarstva energetike čiji je zadatak bio da proveri da li ima zloupotrebe u resornim javnim preduzećima. Rezultate istrage tima je, prema tadašnjim obećanjima, trebalo obelodaniti što pre.

Među prvim preduzećima čije je finansije tim kontrolisao bila su „Elektroprivreda Srbije“, „Srbijagas“ (ali Dušan Bajatović nije dozvolio proveru), Agencija za zaštitu životne sredine, Zavod za zaštitu prirode i Hidrometeorološki zavod. 

Tim jeste uradio izveštaje i predao ih 30. aprila tužilaštvu, ali ministarka nije održala najavljenu konferenciju o rezultatima istrage i o eventualnim zloupotrebama u javnim preduzećima u oblasti energetike.

Potom je u emisiji Utisak nedelje, 12. maja 2013, Mihajlovićeva ponovo obećala da će za desetak dana izložiti rezultate istrage antikorupcijskog tima, ali javnosti se ni do danas nije obratila javnosti. 

Neispunjeno  obećanje ministarke Zorane Mihajlović.
Naslovna fotografija: FoNet/Zoran Mrđa