Na protestima nema više od 200 ili 300 ljudi

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke o protestima građana zbog rušenja objekata u Hercegovačkoj. (Otvoreni parlament, 6. 10. 2016. godine)
”Dakle, svi oni koji organizuju proteste poput „žute patke“, „ne davimo Beograd“, oni za to dobijaju novac iz inostranstva. I, pored tog novca, na tim skupovima ne možete da vidite više od 200 ili 300 ljudi.”
Protesti građana zbog rušenja objekata u Hercegovačkoj usmereni su protiv premijera, a ne protiv rušenja pravne države, glavna je poruka koju vladajuća partija šalje svojim biračima.Protesti su finansirani iz inostranstva, kažu, što bi trebalo da uputi na to da su oni koji se nađu na ulicama tražeći ostavke čelnih ljudi Beograda i policije, domaći izdajnici.

Ista vizija preselila se i u skupštinsku salu. Ipak, nije se očekivalo da će šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke, Aleksandar Martinović ići i korak dalje i u živom prenosu na Radio televiziji Srbije, građanima saopštiti da na tim protestima ”ne možete videti više od 200 ili 300 ljudi”.
Narodnog poslanika i njegov govor u Narodnoj skupštini demantuju fotografije i video snimci sa, do sada, šest održanih protesta. Takođe, prema navodima iz medija i procena organizatora i policije, na ulicima je na protestima bilo od 5 do 15 hiljada ljudi.

*
Protesti građana zbog rušenja u Hercegovačkoj, 25. jun 2016. /Foto: FoNet

*
Protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, 25. jun 2016. godine /Foto: Istinomer

 *
Šesti protest građana zbog rušenja objekata u Savamali, 29. septembar 2016. / Foto: Inicijativa Ne (da)vimo Beograd.

Ova najnovija izjava poslanika Martinovića nastavak je politike  ”ne verujte vašim očima nego našim rečima”, pa zbog očigledne neistine Martinovićevu izjavu Istinomer ocenjuje kao ”kratke noge”.