Most umesto skele

Predsednik opštine Ada o izgradnji mosta na Tisi. (Tanjug, 24. 9. 2008. godine)
„Most na Tisi koji će spojiti Adu i Padej biće završen do kraja ove (2008.) godine.“

Nije bio jedini koji je najavljivao brzu izgradnju mosta na mestu na kojem je do sada prevozila skela, ali je prvi čovek opštine Ada bio najsmeliji kada je prognozirao rok za okončanje tog posla. Most je počeo da se gradi juna 2007, a kao garanciju da je izgradnja pri kraju Zoltan Bilicki je potkrepio vestima kako lokalna vlast priprema i izgradnju infrastrukture oko mosta.

„Nakon završetka izgradnje mosta će biti neophodno izgraditi i prilazne puteve, zbog čega opština Ada radi na otkupu placeva u blizini mosta.“

Tanjug, 24. 9. 2008. godine

U gradnju mosta i pristupnih puteva uloženo je preko milijardu dinara, ali posao nije dovršen ni posle dve godine od obećanog. Zbog toga Istinomer predsedniku opštine Ada daje ocenu neispunjeno.

Tri godine postavljali poklonjeni most

Most preko Tise konačno je otvoren 24. decembra 2010. godine. U njegovu i  izgradnju pristupnih puteva uloženo je 2,2 milijarde dinara. Investitor je bila opština Ada, projekat je većim delom finansiran preko Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, a gvozdena konstrukcija mosta, dugog 245 metara i širokog 11 metara, poklon je Nemačke Srbiji.

30. 12. 2010.