Zoltan Bilicki

Datum rodjenja: 8. 6. 1980.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 8. 6. 1980.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:

Rođen je 1980. godine u Senti.

Osnovnu školu završio je u Adi, a srednju ekonomsku u Bečeju. Završio je Višu ekonomsku školu, a nastavio je studije na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

Nalazi se na čelu porodičnog preduzeća „Bilicki mlin“.

Kao član Demokratske stranke na izborima 2008. izabran je za predsednika opštine Ada, i u tom trenutku bio je najmlađi gradonačelnik u Srbiji.

Na izborima 2012. osvojio je apsolutnu većinu i vlast.

Krajem 2015. u okviru opsežne akcije “Rezač” bio je među uhapšenim zbog sumnji za zloupotrebe u vezi sa izgradnjom mosta na Tisi između Ade i Padeja, ali je ubrzo pušten da se brani sa slobode.

U januaru 2016. saopštio je da je nakon osam godina napustio Demokratsku stranku i da će se na narednim izborima kandidovati kao vanstranačka ličnost.

„Bilicki je na konferenciji za novinare izjavio da na taj način želi da dobije veću podršku građana opštine Ada nego što je imao u proteklom periodu. 

– Moj cilj je da okupim sve moje sugrađane koji žele daobrobit i razvoj naše opštine, oko jednog programa koji će istovremeno garantovati sačuvanje nacionalnih, kulturnih i imovinskih vrednosti, a isto tako predočiti putanju razvoja opštine Ada – rekao je Bilicki.“ (Dnevnik, 22. 1. 2016. godine)
 
Na izborima 2016. sa svojom Grupom građana “Za našu opštinu: Mi opravdavamo poverenje” osvojio je apsolutnu većinu u opštinskom parlamentu Ade, 19 od 29 mandata. Na tim izborima podržao je liste SNS za pokrajinski i republički parlament.
 
Krajem 2016. pristupio je SNS. 
 
„Bilicki je izjavio da se na pristupanju SNS-u odlučio nakon što se uverio u marljivost, posvećenost, trud i rezultate koje postižu Aleksandar Vučić i SNS.“ (Dnevnik, 19. 12. 2016. godine) 
 
I nakon izbora 2020. izabran je za predsednika opštine Ada.