Milion evra za sever Kosova

Bivši kosovski ministar za lokalnu upravu i administraciju o izdvojenom novcu za opštine na severu Kosova. (Kossev.info, 29. 7. 2014. godine)
5. 2. 2015.
Akter:
“Kosovsko ministarstvo za administraciju i lokalnu samoupravu uložiće oko milion evra za infrastrukturne projekte u sve četiri opštine na severu Kosova."

Tadašnji kosovski ministar za lokalnu upravu i administraciju krajem jula prošle godine istakao je da će njegovo Ministarstvo uložiti oko milion evra za infrastrukturne projekte u četiri opštine na severu Kosova.

Ipak, kako su za Istinomer izjavili gradonačelnici sa severa Kosova, od četiri opštine novac iz Ministarstva za lokalnu samoupravu su dobile tri opštine, a odrađeni su projekti u vrednosti od ukupno 380.000 evra.

Gradonačelik Severne Mitrovice Goran Rakić kazao je da njegova opština nije dobila ni dinar iz Ministarstva za lokalnu samoupravu.

“Potpisali smo memorandum o razumevanju ali do sada ništa nismo dobili”, rekao je Rakić za Istinomer.

Sa druge strane, gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović ističe da su za tri infrastrukturna projekta koji su završeni u 2014. godini dobili 200.000 evra. Leposavić je, po rečima gradonačelnika Dragana Jablanovića, dobio 150.000 evra za sanaciju mosta. Najmanje je dobila opština Zvečan. Kako je za Istinomer rekao Vučina Janković, gradonačelnik Zvečana, ova opština je dobila 30.000 evra za projekat osvetljavanja.

Budući da su tri opštine dobile novac, ali da je uplaćena daleko manja suma od obećanih milion evra, izjavu sada već bivšeg kosovskog ministra za lokalnu upravu i administraciju ocenjujemo sa „krenuli pa stali“.