LSV ne sarađuje sa Majom

Potpredsednik LSV o saradnji s Majom Gojković. (Blic, 29. 5. 2008. godine)
„Što se tiče Maje Gojković i njene grupe građana, stav LSV je poznat i nikakve saradnje s njom nema.“

Nakon izlaska iz SRS, Maja Gojković je formirala grupu građana i sa njom na lokalnim izborima 2008. godine u Novom Sadu osvojila sedam mandata. Nešto kasnije njena grupa građana prerasla je u Narodnu partiju.

Gradska vlast u Novom Sadu formirana je u junu 2008. godine i čine je DS, LSV, G17 plus, SPO i SVM. U oktobru 2010. godine Narodna partija i G17 plus spojili su se u odborničku grupu Ujedinjeni regioni Srbije i tako je Maja Gojković postala deo vladajuće koalicije. Čak su na dva direktorska i mesto pomoćnika gradonačelnika imenovani članovi Narodne partije. Za sve to vreme LSV je ostao deo vladajuće koalicije, a ulazak Gojkovićeve u vlast Jovanović je pokušao da opravda na sledeći način:

„Nismo glasali za predloge koji su došli od strane URS-a. Glasali smo za predloge Gradskog veća. Nismo izašli iz koalicije. Oduvek smo bili protiv toga da se prećutno neko rehabilituje i pokrenuli smo akciju da se važenje Zakona o lustraciji produži na deset godina.“

Dnevnik, 29. 10. 2010. godine

S obzirom na to da je Jovanović isticao da apsolutno nikakva saradnja sa Majom Gojković ne dolazi u obzir, a da su potom godinu i po dana zajedno vršili vlast u Novom Sadu, Istinomer mu dodeljuje ocenu „nedosledno“.