Aleksandar Jovanović

Datum rodjenja: 4. 6. 1976.
Stranka: Liga socijaldemokrata Vojvodine | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 4. 6. 1976.
Stranka: Liga socijaldemokrata Vojvodine | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1976. godine u Novom Sadu.

Prve razrede osnovne škole završio je u Novom Sadu, da bi nastavio školovanje u Kuvajtu, gde mu je otac radio kao lekar. Po povratku u Novi Sad, završava Srednju medicinsku školu. Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu diplomirao je na katedri za sociologiju sa temom „Sociološki aspekti proučavanja uloge nevidljivih koledža u naučnim zajednicama“.

Aktivan je u LSV od 1992. godine. Bio je na funkcijama potpredsednika, sekretara za međunarodnu saradnju i predsednika omladine LSV. U tom periodu LSV uspostavlja kontakte sa omladinom Socijalističke internacionale i drugim omladinskim socijaldemokratskim organizacijama u regionu. Bio je i član Glavnog odbora Studentskog protesta 1996/97. godine. Član je Gradskog odbora LSV Novi Sad od 1997.

Na lokalnim izborima 2000. godine izabran je za odbornika u Skupštini grada. 2001. godine postaje predsednik odborničke grupe LSV i predsednik Komisije za kadrovska i mandatno imunitetna pitanja Skupštine grada. Na lokalnim izborima 2004. godine ponovo osvaja mandat odbornika u Skupštini grada i postaje predsednik Odborničke grupe „Zajedno za Vojvodinu“.
Od 2008. do 2012. vršio je funkciju predsednika Skupštine grada Novog Sada.

Od februara 2008. do decembra iste godine obavljao je funkciju predsednika Gradskog odbora LSV Novi Sad, a decembra 2008. izabran je za potpredsednik LSV-a.

Godine 2007. radi u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine na mestu
rukovodioca za motivaciju dobrovoljnog davanja krvi. Od 16. juna 2008.
do 2012. godine vršio je dužnost predsednika Skupštine grada Novog Sada.
Od 2012. do 2014. godine radi u JP „Urbanizam”, Zavod za urbanizam Novi
Sad, na mestu rukovodioca Službe za društvene aspekte prostornog i
urbanističkog planiranja. Radio je na više urbanističkih planova i vodio
Studiju o javnim prostorima.

Od 2010. godine je predsednik Vazduhoplovnog saveza Vojvodine. U slobodno vreme pod imenom „DJ Sadam“ pušta muziku, a nastupio je i na festivalu „Egzit“.

Zamenik je pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.