Kruševac dobija sportski kompleks

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić o izgradnji novog sportskog kompleksa u Kruševcu. (Telegraf, 31.1.2014. godine)
„U Kruševcu će se do juna izgraditi sportski kompleks sa atletskom stazom“.

Izgradnja sportskog kompeksa u Kruševcu preko puta otvorenih bazena je najmanje dva puta najavljena.
Radovi su prvi put započeti jula 2013. godine ali u nešto manjem obimu (travnati teren sa atletskom stazom) nego što je trenutni projekat. Tadašnji gradonačelnik najavio završetak za kraj septembra iste godine.

Međutim kada je krajem oktobra Kruševac posetila delegacija Atletskog saveza Srbije Centar još nije bio završen.

Novo obećanje stiglo je krajem januara 2014. godine. Gašić je obećao da će do juna biti izgrađen sportski kompleks. Prema njegovim rečima vrednost ukupne investicije je oko 80 miliona dinara, od čega su 90 odsto donatorska sredstva, a tom prilikom je Gašić detaljno naveo šta je planirano.

„Ceo kompleks trebalo bi da ima dva fudbalska terena, plus dva pomoćna, zatim atletsku stazu, reflektore, kao i zgradu od oko 200 metara kvadratnih u kojoj će se nalaziti svlačionice.“ (Tanjug, B92, 31.1.2014. godine)

Četiri dana kasnije Gašić je najavio da plan da se na novom stadionu organizuje Balakansko prvenstvo u ateltici.

“Ovim sportskim kompleksom Kruševac ulazi u red velikih gradova koji će imati dva odlično opremljena stadiona. Plan je da sve bude gotovo do leta, kada bi ovde trebalo da se održi Balkansko atletsko prvenstvo za juniore”. Novosti 4. 2.2014. godine.

Dan pred izbore objavljeno je da su završeni su radovi na postavljanju reflektora koje je pustio u rad gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić. Ovom prilikom on je najavio izgradnju nove kruševačke arene za velike sportske događaje na ovom potezu,do kraja naredne godine. 

Četiri dana kasnije doneta je odluka da se Kruševcu zbog nemogućnosti da obnovi stadion oduzime Balkanski šampionat.

Sredinom aprila reflektori su ponovo bili u fokusu. Ovog puta vest je bila da je proradilo kompletno osvetljenje na igralištu.

Detalja o tome kako teče gradnja nije bilo sve do 31 maja kada je na svjoj FB stranici, JKP Kruševac objavilo da je postavljena konstrukciju koja će nositi semafor na terenima Sportskog centra.

Sportski stadion 

Sredinom jula novi gradonačelnik Kruševca obišao je još nezavršeno igralište. Povod je bilo postavljanje tribine, a završetak radova, planiran je za mesec dana.

krusevac