Kragujevac dobija javnu garažu

Član Gradskog veća Kragujevca zadužen za investicije o izgradnji prve javne garaže. (Beta, 7. 4. 2010. godine)
„Izgradnjom javne nadzemne garaže rešićemo probleme sa parkiranjem vozila u delu grada u kome je najfrekventniji saobraćaj.“

Izgradnja javne garaže jedna je od omiljenih tema kragujevačkih političara. Prema najavi, koju je u proleće 2010. dao član Gradskog veća zadužen za investicije, izgradnja garaže trebalo je da počne vrlo brzo.

„Član Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa Nebojša Vasiljević kazao je na konferenciji za novinare da će Grad u garažu na četiri nivoa, sa 200 parking mesta, uložiti do 1,6 miliona evra. On je istakao da će javna garaža od 4.500 do 5.000 kvadratnih metara biti izgradjena u centru grada, u ulici Kneza Miloša, na mestu gde se sada nalazi asfaltirani parking sa 88 mesta…Vasiljević je dodao da će radovi biti završeni u kratkom roku ne precizirajući koliki je taj rok.“

Beta, 7. 4. 2010. godine

Kao investitor tada je pominjano kragujevačko Javno-komunalno preduzeće „Parking servis“, a Vasiljević je dodao i da se u 2011. godini planira izgradnja još jedne javne garaže u centru Kragujevca, na prostoru sadašnjeg parkinga iza zgrade suda.

Međutim, 2011. godine, ne samo da se ne gradi druga garaža, već ni ona u ulici Kneza Miloša nije započeta. U međuvremenu, račun „Parking servisa“ blokirala je Poreska uprava zbog neplaćenog PDV-a za izdate, a nenaplaćene karte. Da li se od tog projekta odustalo nije poznato, ali izgradnju te javne garaže više niko i ne pominje. To obećanje zamenio je novi, još veći poduhvat – podzemna garaža ispod centralnog gradskog trga, sa čak 520 mesta.

Budući da prve javne garaže u Kragujevcu i dalje nema i da problem sa parkiranjem nije rešen, obećanje Nebojše Vasiljevića ocenjujemo kao „neispunjeno“.

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.