Klinika za kardiohirurgiju u Nišu najkasnije do 1. oktobra

Ministar zdravlja o završetku zgrade kardiohirurgije niškog Kliničkog centra. (KCN, 21. 7. 2014. godine)
"Napravili smo dogovor da bukvalno do 1. oktobra budu prvi pacijenti i prve operacije u toj zgradi (Klinike za kardiohirurgiju) koja je trebalo da pre četiri godine bude gotova."

Ministar zdravlja je u julu prilikom obilaska gradilišta nove zgrade Kliničkog centra izjavio da bi zgrada Klinike za kardiohirurgiju trebalo da bude „stavljena u funkciju“ za najviše dva meseca. Izgradnja objekta je počela još 2008. godine, a završetak kasni pune tri godine. Lončar je kazao da su u međuvremenu otklonjeni problemi zbog kojih se kasnilo, ističući da zgradi nedostaje upotrebna dozvola, dok je skoro sve ostalo odavno urađeno.

„Napravili smo plan kako će ta zgrada da krene da radi do 25. septembra ili 1. oktobra. Evo, sad vam to kažem, sad smo se to dogovorili – kaže ministar Lončar.“
Južne vesti, 21. 7. 2014. godine

On je istakao da se dogovorio sa čelnim ljudima Niša da svakog meseca Ministarstvo zdravlja dobija izveštaj o tome kako radovi napreduju.

Ipak, prošlo je skoro tri meseca, a Klinika za kardiohirurgiju još nije otvorena. Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović ističe da bi, nakon primopredajnih radova i sanitarnih i zdravstvenih inspekcija, upotrebna dozvola mogla da bude izdata oko 20. oktobra. Otvaranje Klinike predviđeno je za 24. novembar.

Neispunjeno obećanje ministra zdravlja.

Ministar Lončar otvorio je novoizgrađenu Kliniku za kardiohirurgiju i transplantologiju u Nišu 24. novembra.