Kad država vraća dugove

Premijer o vraćanju duga poljoprivrednim penzionerima. (Beta, 26. 2. 2009. godine)
„Poslednja rata duga poljoprivrednim penzionerima biti isplaćena početkom 2010. godine.“

Treća rata javnog duga poljoprivrednim penzionerima isplaćena je u januaru 2008. godine. Na poslednju, četvrtu ratu, trebalo je, prema najavi premijera, sačekati 2010. godinu. Umesto penzije, početkom 2010. poljoprivrednike je sačekala vest da će morati još da se strpe. Naime, u budžetu za tu kao i za prethodnu godinu, nije obezbeđen novac za vraćanje duga.

“Poslednja rata javnog duga poljoprivrednim penzionerima biće isplaćena naredne godine.”

direktorka sektora za informisanje u PIO Fondu Jelica Timotijević, RTV, 8. 2. 2010. godine

Međutim, iako je u budžetu za 2011. godinu izdvojen novac za vraćanje duga paorima, država dug nije vratila, pa se ista stavka našla i u rebalansu budžeta. Prema poslednjim najavama, poljoprivrednici će novac dobiti do kraja 2011. godine.

„Najavljeno je i da će do kraja godine poljoprivrednim penzionerima biti isplaćena poslednja rata duga koja će prosečno iznositi oko 30.000 dinara.“

Beta, 5. 10. 2011. godine

Istinomer će pratiti da li će poslednji zadati rok za vraćanje duga poljoprivrednim penzionerima biti ispoštovan. Premijer Cvetković, za sada, dobija ocenu „neispunjeno“.

Naslovna fotografija: FoNet/Nenad Ðorđević

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.