Jagodinski plivači „na suvom“

Gradonačelnik Jagodine o izgradnji zatvorenog bazena tom gradu. (Tanjug, 6. 9. 2011. godine)
"Naredne (2012.) godine, 1. novembra otvorićemo zatvoreni bazen u Jagodini."

Do pre desetak godina jagodinski plivači i rekreativci su trenirali u bazenu u Hotelu „Jagodina“, ali od kako je ovaj hotel počeo da propada i nije ulagano u njega, bazen više nije bio u funkciji. U gradu sada postoji nekoliko plivačkih kluba čiji članovi leti treniraju u Akva parku, ali zimi moraju da putuju u Paraćin i jedno selo u okolini tog grada gde jedino postoje zatvoreni bazeni u Pomoravskom okrugu.

Pre dve godine gradonačelnik Jagodine je najavio izgradnju zatvorenog bazena i objasnio da će bazen biti u funkciji Akva parka tokom leta, a zimi će se zatvarati krov. Izgradnjom zatvorenog bazena, kazao je Marković, plivači i sportisti neće morati zimi da idu na treninge u druge gradove.

Ipak, bazen nije ni započet, a kamoli izgrađen u najavljenom roku. Zbog toga Marković dobija ocenu „neispunjeno“.

Marković je, inače, izgradnju bazena ponovo pomenuo krajem prošle godine kada je rekao da će ga Jagodina dobiti tokom 2013. godine. U budžetu grada za tekuću godinu navedena je izgradnja zatvorenog bazena kao jedna od kapitalnih investicija, a vrednost projekta je oko 570.000.000 dinara. Kako Istinomer saznaje tenderski postupak za izbor izvodjača radova je u toku i tokom godine trebalo bi da se počne sa izgradnjom.