Izgradnja infrastrukture na Vlasini na jesen

Predsednik opštine Surdulica o projektu na Vlasini. (OK radio, 17. 7. 2012. godine).
"Nova lokalna vlast će u najskorije vreme krenuti u realizaciju ambicioznog projekta na Vlasini koji čine izgradnja kanalizacionog prstena, sistema vodosnabdevanja, putne, elektro i komunalne infrastrukture. To je samo početak. U drugoj fazi gradiće se kapaciteti koji od Vlasine treba da naprave novi srpski centar planinskog i sportskog turizma."

Predsednik opštine Surdulica najavio je u leto 2012. realizaciju, kako je kazao, ambicioznog projekta na Vlasini.

„Kao vlasnik privatne kompanije sa 150 radnika, predsednik opštine koji je na lokalnim izborima dobio najveću podršku građana u Srbiji (67 odsto) i kao član Predsedništva SPS tvrdim da će sve što sam rekao, već od ove jeseni početi da se realizuje.“
OK radio, 17. 7. 2012. godine

Međutim, opština Surdulica je iz svojih sredstava nastavila, kao i do tada da radi manje projekte na infrastrukturi oko Vlasinskog jezera, ali, izgradnja kanalizacionog prstena na Vlasini, kao ni ozbiljniji radovi na putnoj, elektro i komunalnoj infrastrukturi nisu počeli ni do jeseni 2013. godine, zato što nije obezbeđeno 25 miliona evra koliko je po projektu potrebno, od čega je polovinu trebalo da obezbedi Vlada Srbije, a polovinu EU, kako je to najavio Novica Tončev.

Realizacija projekta je sigurno još daleko, jer opština u ovom trenutku radi na reviziji projekta za izgradnju kanalizacionog prstena na Vlasini.

Neispunjeno obećanje predsednika opštine Surdulica.