Hala za nove Teodosiće

Šef odborničke grupe socijalista u Valjevu i direktor Direkcije za izgradnju Kolubarskog okruga o izgradnji sportske hale. (E-kapija, 21. 12. 2010. godine)
„Grad Valjevo nema halu sportova…Po svim proračunima izgradnja bi trebalo da počne u 2011. a završetak će uglavnom zavisiti od raspoloživih sredstava, ali realno je da to bude u periodu od tri godine.“

Jedno od glavnih predizbornih obećanja valjevskih socijalista još iz 1996. godine, a koje su potezali i pred svake naredne izbore, odnosi se na izgradnju sportske hale. Ona je, navodno, trebalo da se zida na lokaciji pored Poljoprivredne škole, na ulasku u grad iz pravca Beograda. Govorilo se o sportskoj dvorani površine 11.000 m2 sa 5.000 sedećih mesta u kojoj će moći da se održavaju i međunarodna takmičenja.

Međutim, kako od te investicije nije bilo ništa, valjevsko rukovodstvo prešlo je ove godine na priču o izgradnji mini hale površine od oko 1.000 kvadrata sa 160 mesta, na sasvim drugoj lokaciji, kod Studentovog košarkaškog igrališta, uz rečicu Ljubostinju. Posao izgradnje mini-hale poveren je Direkciji za obnovu i razvoj Kolubarskog okruga, a za početak radova najavljivan je kraj juna.

„S obzirom na to da je zatvorena finansijska konstrukcija, urađen glavni projekat, geomehanička ispitivanja terena i projekat zaštite obližnje reke Ljubostinje, gradnju ćemo početi čim stigne potrebna dozvola. Očekujemo da to bude krajem ovog meseca, rok za završetak radova je 90 dana, tako da bi prva mini-hala mogla da bude u upotrebi već od kraja septembra.“

direktor Direkcije za izgradnju Kolubarskog okruga Dragan Jeremić, Blic, 19. 6. 2011. godine

S obzirom na to da je 2011. već pri kraju, a da ni na jednoj lokaciji nije počela gradnja sportske hale, Istinomer obećanje direktora Direkcije za izgradnju Kolubarskog okruga ocenjuje kao neispunjeno.