Geoks počinje da se gradi u septembru

Gradonačelnik Vranja o izgradnji fabrike italijanske kompanije. (Beta, 2. 8. 2013. godine)
„Do početka septembra treba da bude završen premer zemljišta u Slobodnoj zoni Vranje, što je uslov da italijanska kompanija "Geoks" počne izgradnju fabrike. Za desetak dana će se znati ko će urediti zemljište što bi trebalo da se završi za mesec dana“.

Gradonačelnik Vranja govorio je početkom avgusta o roku za završetak nivelacije (premera) zemljišta u Slobodnoj zoni Vranje, što je uslov da italijanska fabrika obuće „Geoks“ tu počne izgradnju svoje fabrike.

Međutim, nivelacija nije završena ni do početka oktobra, a gradonačelnik Vranja je to na poslednjoj sednici Skupštine grada obrazložio time da su „grad i nadležne gradske službe ispoštovali sve predviđene obaveze i rokove, ali je do kašnjenja radova došlo zbog administrativnih nedostataka Zakona o javnim nabavkama“. Ipak, za Zakon o javnim nabavkama znalo se i u trenutku kada je dato obećanje da će nivelacija zemljišta biti završena do početka septembra.

Zato izjavu gradonačelnika Vranja ocenjujemo kao neispunjeno obećanje.

Inače, ovo je drugi put da je obećanje gradonačelnika Vranja o početku izgradnje fabrike „Geoks“ neispunjeno. U martu ove godine najavio je da će u maju početi izgradnja „Geoksove“ fabrike.