Geoks u Vranju od maja

Gradonačelnik Vranja o izgradnji fabrike u tom gradu. (Tanjug, 3. 3. 2013. godine)
“U maju počinje izgradnja fabrike italijanske kompanije Geoks."

Gradonačelnik Vranja  najavio je da će u maju ove godine početi izgradnja fabrike italijanske kompanije “Geoks” u Vranju, kao do sada najveće strane investicije u Vranju, koji izgradnju pogona treba da završi do kraja godine.

Najavljeno je da će u tu fabriku biti uloženo oko 15 miliona evra i zaposleno 1.250 ljudi u naredne dve godine. Italijanski Geoks, koji važi za jednog od najvećih proizvodjača obuće u svetu, trebalo bi da dovede, kako je rečeno, još tri do četiri kooperanta u Vranje, što bi značilo otvaranje dodatnih 500 do 600 radnih mesta u razdoblju od tri godine.

Privredno društvo „Slobodna zona Vranje“ koje upravlja prostorom nešto većim od 110 hektara, koji je nastao kao proširenje postojeće Industrijske zone Bunuševac, zvanično je počelo sa radom 10. aprila ove godine.

Međutim, još se čeka saglasnost Vlade Srbije na odluku o formiranju Slobodne zone Vranje, za koju je potrebno da preduzeće odradi elaborat ekonomske opravdanosti, koji je pri kraju. Na samom terenu ništa se ne dešava, pa nije ni počela izgradnja fabrike za italijanski „Geoks“ kako je to najavio gradonačelnik Vranja. U toku je izrada projekta preparcelizacije zemljišta kako bi se formirala jedinstvena gradjevinska parcela za potrebe italijanske fabrike obuće „Geoks“ i italijanske fabrike za proizvodnju tapaciranog nameštaja „Ditra Italia“ koji na prostoru Slobodne zone Vranje treba da grade svoje fabrike.

Zato izjavu gradonačelnika Vranja ocenjujemo kao neispunjeno obećanje.