Gde su još dve fabrike i milion automobila?

Potpredsednik Vlade o dolasku tri velika proizvođača automobila. (Blic, 7. 5. 2008. godine)
„Nećemo odustati sve dok Srbija, do 2010. godine, ne bude zemlja s tri velika proizvođača automobila u kojoj će se praviti milion vozila godišnje.“

U kampanji za parlamentarne izbore 2008. godine potpredsednik Vlade Srbije je, prilikom potpisivanja memoranduma o strateškoj saradnji između Kragujevca i kompanije „Fijat“, isticao da će Vlada dovesti još dva velika proizvođača automobila u naredne dve godine.

Međutim, osim Fijata, do sada nije došao ni jedan drugi proizvođač automobila, a italijanska kompanija je ostvarila tek nekoliko procenata od plana o kome je govorio potpredsednik Đelić.

„Predsednik Upravnog odbora grupe ‘Zastava vozila’ iz Kragujevca Aleksandar Ljubić izjavio je danas da je u proteklih osam meseci proizvedeno 15.000 automobila marke punto, a da je planirano da se naredne godine ta proizvodnja duplo uveća.“

Beta, 9. 12. 2009. godine

Ipak, bilo je pokušaja i pregovora sa Mercedesom, kompanijom Folksvagen i kineskom kompanijom FAU. Zbog krize koja je žestoko pogodila auto-industriju i nepovoljnih uslova za investiranje niko od njih se, na kraju, nije odlučio da dođe u Srbiju.

Zbog toga, Istinomer izjavu potpredsednika Đelića ocenjuje kao „krenuli, pa stali“.