Gama nož u Kliničkom centru od Nove godine

Ministar zdravlja o nabavci opreme za lečenje tumora na mozgu. (Tanjug, 1. 8. 2014. godine)
"Od 1. januara naredne (2015) godine Klinički centar Srbije će dobiti i gama nož za lečenje specifičnih tumora na mozgu."

Ministar zdravlja najavio je u avgustu da će pacijenti iz Srbije, koji su do sada odlazili u Tursku na lečenje specifičnih tumora mozga, od 1. januara 2015. moći da se leče i u našoj zemlji jer će Klinički centar Srbije dobiti gama nož.

„Ministar zdravlja kaže da su sredstava za nabavku gama noža stigla iz donacije, te da će nabavka ovog savremenog aparata za radiohirurgiju tumora mozga koštati više od četiri miliona evra.
„Zahvaljujući Kontroli leta obezbeđena su sredstva, ovih dana treba da se uplati prva rata. Napravljen je celokupni projekat, projektna dokumentacija, projekat izgradnje prostora, lekari idu na obuku i kad stigne ovaj aparat kreće već prvog dana da radi”, naglasio je Lončar.“
Tanjug, 1. 8. 2014. godine

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić kazao je 23. januara da se tog dana u 11 časova otvara tender za nabavku gama noža.

„Broj prijavljenih se ne zna, ako sve bude u redu očekujemo potpisivanje ugovora u februaru, a u avgustu očekujemo i prve pacijente koji će biti tretirani gama nožem“, dodaje Vekić.
RTS, 23. 1. 2015. godine

Neispunjeno obećanje ministra zdravlja.