Fond za lečenje dece počinje sa radom u septembru

Ministar zdravlja o fondu za lečenje dece u inostranstvu. (Tanjug, 31. 7. 2014. godine)
"Privatno-javni fond iz koga će se finansirati lečenje u inostranstvu dece koja boluju od retkih bolesti od septembra će početi sa radom."

Ministar zdravlja najavio je krajem jula da će od septembra početi sa radom privatno-javni fond iz koga će se finansirati lečenje u inostranstvu dece koja boluju od retkih bolesti .

„Pripremili smo sve što se tiče pravne regulative. Svi su se složili da to krene od septembra, jer ne bi imalo dobar odziv ljudi tokom poplava. Ta akcija kreće od septembra, fond će biti pri vladi, tako da ćemo u prvom momentu imati dovoljno sredstava, rekao je Lončar.“
Tanjug, 31. 7. 2014. godine

Krajem septembra, ministar Lončar izjavio je da očekuje da će Fond za lečenje dece u inostranstvu ubrzo početi sa radom, „čim se završe sve zakonske procedure“.

„Ministar kaže da je najvažnije da se završe zakonodavne procedure – kontrolni mehanizmi fonda, jer je najvažnije da rad fonda bude transparentan i da se vidi gde je svaki dinar otišao.“
Tanjug, 30. 9. 2014. godine

Nakon nekoliko dana, izjavio je da je nedavno održan sastanak te fondacije, ističući da su ispoštovane zakonske procedure, da su otvoreni dinarski i devizni račun i da je cilj da se kontrolnim mehanizmima spreče zloupotrebe.

Ministar je 22. novembra najavio da će Fond za lečenje dece u inostranstvu početi da radi iduće sedmice.

„Sve je završeno, osnovana su tela fonda, kao i mehanizmi zaštite i sada je preostalo samo da stigne prva uplata na račun fonda, sto će značiti i početak njegovog rada – rekao je Lončar.“
Politika, 22. 11. 2014. godine

Budući da Fond počinje sa radom, ali sa zakašnjenjem od dva meseca, izjavu ministra zdravlja ocenjujemo sa „skoro ispunjeno“.