Ekstremisti iz DB-a su u SNS!

Lider SPO o SNS. (Blic, 1. 8. 2011. godine)
"Mislim da i dalje (neformalni delovi DB) vršljaju Srbijom, jer DB nije reformisana. Većina je ostala u službama, a ona manjina najekstremnijih koja je otišla, a nije ni krivično gonjena niti lustrirana, sada je u stranci Tome Nikolića gde čeka pobedu te stranke i obnovu svoje politike."

Lider SPO-a godinama je izražavao negativan stav o politici SRS i njenim čelnicima, a slično je govorio i o novoformiranoj SNS.

“Jer, da neko 17 godina galami Karlobag, Ogulin, Karlovac, Virovitica, da 17 godina stiče politički kapital u ovom narodu tvrdeći da od Vojislava Šešelja nema pametnijeg Srbina, a onda preko noći tog Šešelja proglasi za ludaka, odrekne se i Karlovca i Virovitice i celoga programa, a tri dana nakon toga na izborima doživi aplauz i podršku biračkog tela – to samo u Srbiji može da bude.”
NIN, 13. 11. 2008. godine

Na pitanje kako komentariše posetu Tomislava Nikolića Briselu, Drašković je odgovorio:

„Gospodin Ren ima pravo da primi koga god želi. Međutim, posle susreta s Nikolićem gotovo bi bilo obavezno da primi i Ratka Mladića, jer između njega i onoga ko podržava i zasniva svoju politiku na podršci ratnim zločincima, nema mnogo razlike. Dakle, Mladić kod Rena, ali pod uslovom da najtraženiji haški begunac pre odlaska u Brisel putem elektronskih medija izjavi da podržava evropske integracije. Glasači u Srbiji su iznova naivni. SNS je nova stranka starih kadrova, izuzev Šešelja.“
Danas, 4. 7. 2009. godine

Ipak, početkom oktobra, Drašković je sa govornice sa obeležjima SNS u Vrbasu pozvao građane da na lokalnim izborima glasaju za koaliciju SNS-SDPS-NS-SPO-PS-RDS.

Nedoslednost lidera SPO.