Ekonomski fakultet u Bujanovcu do oktobra

Šef Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu o Ekonomskom fakultetu. (www.kt.gov.rs, 31. 1. 2013. godine)
"U martu će započeti izgradnja zgrade odeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, koja bi trebalo da bude završena do oktobra meseca ove godine. Koordinaciono telo je za ovaj projekat izdvojilo 16 miliona dinara, dok je EU PROGRES obezbedio još 20 miliona”.

Šef Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu najavio je da će do oktobra biti završena zgrada odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu.

Međutim, izgradnja do danas nije ni započeta. Prilikom jedne od poslednjih poseta Bujanovcu Zoran Stanković je izjavio da za to što zgrada odeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu još nije započeta „nije krivo ni Koordinaciono telo, ni lokalna samouprava“, ali nije naveo ko je odgovoran.

Zato njegovu izjavu ocenjujemo sa „ni započeto“.

Dodatak:

Prilikom zajedničke posete jugu Srbije predsednika Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zorana Stankovića i šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Devenporta 7. oktobra 2013. godine, Stanković je rekao da se sa izgradnjom zgrade odeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu kasni zbog nerešenih imovinskih odnosa i da će za narednu akademsku godinu ona biti završena. On je najavio i da će naredne godine u Bujanovcu biti otvorena još jedna visoka škola.