Dogovor čuva DS

Sekretar predsedništva DS-a o izborima u stranci. (Kurir, 8. 8. 2012. godine)
„Borba između Tadića i drugog kandidata se neće desiti. Pre mislim da će se postići unutarstranački dogovor, da se Đilas i Tadić dogovore na koji način ćemo reformisati stranku. Ako se taj dogovor postigne, onda neće biti nikakvih lomova.“

I pre održavanja Glavnog odbora Demokratske stranke, kad se već znalo da je partija podeljena između Borisa Tadića i Dragana Đilasa kao budućeg lidera demokrata, sekretar predsedništva stranke je najavio mogući scenario, drugačiji od opšte očekivanog.

Na Glavnom odboru se potvrdio jaz između dvojice pretendenata za čelnu poziciju jer je većinom glasova odbačen predlog predsednika stranke da se rukovodstvo partije bira neposredno, a prihvaćena je Đilasova ideja da izbor bude delegatski. I dok su obojica skupljali podršku opštinskih i gradskih odbora za kandidaturu, Tadić je pred samo zasedanje GO, najavio da postoji mogućnost da povuče kandidaturu ako Đilas prihvati njegove uslove. Na sednici GO DS-a početkom novembra 2012. godine to se i desilo.

Postignut je dogovor između njih dvojice, Tadić se povukao, a Đilas na izbornoj skupštini 25. novembra preuzeo je stranku.

Pošto se Stefanovićeva procena pokazala kao tačna, Istinomer mu dodeljuje ocenu „istina“.