Dečja poliklinika do kraja 2011.

Vojvođanski premijer o izgradnji dečje poliklinike u Novom Sadu. (Dnevnik, 9. 9. 2010. godine)
„Biće izgrađena poliklinika u Dečijoj bolnici u Novom Sadu.“

Kada je najavljena izgradnja dečje poliklinike, vojvođanski premijer naveo je da očekuje da ovaj projekat bude završen do kraja 2011. godine.

Radovi su počeli krajem marta.

„Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić i direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine Georgios Konstantinidis danas su, polaganjem kamena temeljca, označili početak radova na izgradnji Dečje poliklinike u Novom Sadu, investicije vredne 350 miliona dinara. Istakavši da bi taj savremeni zdravstveni objekat, površine oko 2.000 kvadratnih metara, trebalo da bude završen do kraja godine, Pajtić je naglasio da će tako biti stvoreni uslovi za brže i efikasnije lečenje oko 150.000 obolelih mališana godišnje.“

Tanjug, 31. 3. 2011. godine

Isto to Pajtić je ponovio i u septembru kada je obilazio radove na izgradnji poliklinike.

sajt Vlade Vojvodine, 23. 9. 2011. godine

Počela je i 2012, a zgrada još nije završena. Zbog toga vojvođanskom premijeru sleduje ocena „neispunjeno“.

Prema informacijama koje je Istinomer dobio iz Fonda za kapitalna ulaganja dečja poliklinika bi mogla da bude završena najranije u aprilu ili maju.

Posle otvaranja – zatvaranje
Dečija poliklinika svečano je otvorena 18. maja 2012, a, kako je tada najavljeno, prve pacijente trebalo je da primi sredinom juna. No, to se nije desilo jer novoizgrađeni objekat nije dobio upotrebnu dozvolu, te je početak rada odložen na još neko vreme.