Ceo Bulevar za šest meseci

Gradonačelnik Beograda o završetku rekonstrukcije Bulevara Kralja Aleksandra. (Vreme, 18. 3. 2010. godine)
„Dao sam nalog da ovaj Projekat mora biti završen u roku od šest meseci, po cenu da se radi 24 časa dnevno.“

Gradonačelnik Đilas rekao je da će Beograd rekonstrukcijom najduže ulice na Balkanu dobiti „najmoderniji bulevar u svetskom smislu“.

„Rezultat rekonstrukcije biće kvalitetniji život, bolji saobraćaj, izgradnja infrastrukture od koje zavise i kvalitet života i razvoj privrede, pa i povećanje vrednosti imovine i ljudi. Realizacijom ovog projekta uvešće se red u mnogim oblastima – od parkiranja, čistoće, toplifikacije i bezbednosti.“

Vreme, 18. 3. 2010.godine

Početkom avgusta započeta je i poslednja faza rekonstrukcije i, prema poslednjim informacijama, sve je teklo po planu.

„Rekonstrukcijom Bulevara zamenjena je kompletna podzemna infrastruktura, šine su ‘prebačene’ u sredinu ulice, a ovaj deo grada dobiće potpuno novi izgled nakon 1. septembra.“

Beokom servis, 2. 8. 2010. godine

Rekonstrukcija najduže beogradske ulice zaista je okončana za četiri nedelje i Bulevar kralja Aleksandra je otvoren za saobraćaj 30. avgusta. Ispunjeno obećanje gradonačelnika Beograda.

Šta je novo u Bulevaru

Rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra, od Vukovog spomenika do Cvetkove pijace, počela je 13. februara i obuhvatila je izmeštanje tramvajske pruge u sredinu saobraćajnice u dužini od 2,5 kilometra, rekonstrukciju tramvajske kontaktne mreže, kolovoza, trotoara, saobraćajne signalizacije i komunalne infrastrukture.

Gradonačelnik je najavio i da će, ako vremenske prilike dozvole, u oktobru i novembru biti sađeni platani.