Bogoljub – moj protivnik

Nekadašnji funkcioner SPS-a o Bogoljubu Kariću. (Internacional, 3. 8. 2004. godine)
„Karić je naš politički protivnik. On je primer bogataša koji su podobni svakoj vlasti i bogate se u svakom sistemu.

Sadašnji lider Pokreta socijalista je u vreme dok je bio član Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije isticao da je Bogoljub Karić, predsednik PSS-a, njegov politički protivnik.

„On je hteo da bude predsednik ne bi li postao direktor i drugog dela ‘Mobtela’, onog državnog. On se dočepao mobilne telefonije i drži se toga. Da mu je stalo do ovog naroda, on bi od silnog novca koji je uzeo od ‘Mobtela’ otvorio neku fabriku, ali nije i nikad i neće. Jer, logika kapitala je: Meni što više, a radnicima šta ostane. Karić je još jedna velika greška SPS-a za koju nas svi mogu slobodno kritikovati. Kao i Milorad Mišković, kao i Miodrag Kostić, koji je zaradio prve pare u naše vreme. Nije greh biti bogat, jeste obogatiti se na račun države i naroda. Zato mora da se donese zakon o sukobu interesa.“

Internacional, 3. 8. 2004. godine

Međutim, Vulinu nije smetalo da pred kraj 2010. godine sa Karićevim Pokretom snaga Srbije, uz SNS i Novu Srbiju, potpiše sporazum o saradnji.

S obzirom na to kako je ranije govorio o Bogoljubu Kariću, a da je sada postao njegov partner Istinomer ocenjuje Aleksandra Vulina nedoslednim.