Biće Vranje kao Jagodina

Lider JS o planovima za Vranje. (Novi Magazin, 3. 5. 2012. godine)
"Koalicija SPS-PUPS-JS garantuje da će, ako osvoji većinu na lokalnim izborima i u Vranju od 1. jula porodica za svako novorođeno dete dobijati po 1.200 evra, a đaci završnih razreda osnovnih i srednjih škola besplatan odlazak na more, plaćen iz gradske kase. Zalagaćemo se da nezaposlene majke imaju ista prava kao i one koje rade, da onima koji nemaju novca za lekove Skupština Grada pomogne, za pomoć onima koji su ostali bez posla i nemaju od čega da žive, za subvencije poljoprivrednicima“.

Lider Jedinstvene Srbije je na prošlogodišnjem predizbornom skupu u Vranju obećao da će njegova koalicija, ako pobedi na lokalnim izborima, u tom gradu omogućiti građanima one beneficije koje imaju stanovnici Jagodine, grada na čijem se on čelu nalazi.

Koalicija SPS-PUPS-JS osvojila je ubedljivu većinu na lokalnim izborima 6. maja, sa SNS i URS formirala gradsku vlast, ali gotovo da obećanje lidera JS nije ostvareno. Novorođenčad nisu ni do danas dobila po 1.200 evra, niti su đaci završnih razreda osnovnih i srednjih škola besplatno išli na more.

Dejan Manić, potpredsednik Jedinstvene Srbije u Vranju, izjavio je sredinom avgusta, gostujući u jutarnjem programu lokalne televizije „Ritam“ da program njegove stranke ne može biti sproveden u Vranju zbog nedostatka sredstava u gradskom budžetu. On je rekao da je ova stranka predložila da đaci prvaci iz Vranja dobiju po 5.000 dinara kao pomoć od grada, kao i besplatan prevoz za stara lica i decu sa sela, ali da sve to još ne može da se realizuje „jer nema novca u gradskom budžetu“.

On je dodao da su, ipak, na poziv Dragana Markovića Palme, pre nekoliko meseci, dve grupe mladih ljudi iz Vranja, o trošku JS, boravile u trodnevnoj poseti Jagodini.

Neispunjeno obećanje lidera JS.